Verkennen van je Heupen en Bekken dinsdagavond of woensdagochtend

IMG_3248

Serie van 4 lessen met als thema Heupen/Bekken/Knieen.
Dinsdagavond          Lombok
Start  10 januari 19.30 uur- 20.45 met thee na afloop
Woensdagochtend Lunetten
Start  11 januari   9.30 uur -10.45 met thee na afloop

Docenten :  Louise Marius     10-11 & 17-18 januari

                       Katheline Rotte  24-25 & 31 januari & 1 februari

Adres dinsdagavond          :  1e Atjehstraat 2a Utrecht open 19.20 uur

Adres woensdagochtend  : exacte adres na aanmelding open 9.20 uur

24 en 25 januari Beide knieën “staan” iets naar buiten of juist naar binnen, of zie je vaak dat een voet of een knie meer inwaarts “staat” dan de andere knie? Waar en wanneer start jou in- of uitdraaien? Zit dat wat de richting bepaald, in je tenen of in je enkels of in je knieën of in je heupen? Of heeft de richting voor jou meer te maken met, in beweging jezelf op een bepaalde manier richten naar de omgeving? Is er een verschil tussen met kleine of grote passen lopen? Ga je mee op onderzoek naar hoe het bij jou werkt?

Serie van 4 lessen : Heb je interesse om te onderzoeken hoe jij je heupen gebruikt? Of zijn ze stijf of pijnlijk, zitten ze je meer in de weg dan dat ze je dienen? Kom dan naar deze korte lessencyclus en merk wat je in deze lessen aan flexibiliteit in je bekkengebied, onderrug, heupen en benen kunt winnen.

Je bekken verdeelt het gewicht van de romp over je benen, in het ideale geval zijn je heupen zowel flexibel als stevig. Patronen van meer in- of uitdraaien van je bovenbenen bepalen hoe je knieën zich meer naar binnen of naar buiten richten en of dit in balans is met de richting van de tenen. Dit heeft uiteraard ook effect op je rug en de rest van je houding, een opgerichte en sterke rug of juist een wat ingezakte gebogen rug is afhankelijk van hoe je bovenbenen in je heupgewrichten samenwerken met het bekken. Spanning in je bovenbenen verminderen de souplesse van je beweging.

Of je heupen nou pijn doen, of stijf is, of dat je niet zo goed weet hoe je benen te voelen, in deze lessen gaan jullie onderzoeken hoe je je bekken en heupen op een zachtere manier kan bewegen.

Kosten:  Deze serie van 4 lessen kost € 50.
Betaling vooraf of tijdens de eerste les.
Eerste kennismaking met lessen van Katheline en Louise dan zijn de kosten € 40 voor 4 lessen. Kies je voor losse lessen, deze kosten € 14 per les.
Een strippenkaart van 10 lessen kost € 100 (deze strippenkaart is 14 lesweken geldig.)
Eén proefles kost € 7. Alle lessen zijn ook los te volgen. Zo kan je het altijd een keer proberen. Maar je zal merken dat de lessen nog interessanter zijn als je er verschillende achter elkaar volgt, je zal dan nog meer vooruitgang merken.

Bijzonderheden/acties: – Als je een nieuw persoon meebrengt voor een proefles, krijg je zelf een halve les gratis (of extra tegoed als je een strippenkaart hebt).

De Feldenkrais methode wordt ook gebruikt om:
– Behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen
– Blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
– Zintuiglijke waarneming te verscherpen waardoor je leervermogen anders ontwikkeld

Aanmelden: Graag willen we dat je je van te voren aanmeldt als je naar de lessen wil komen. Stuur een mail naar Katheline: kathelinerotte@gmail.com

Mail : Als je regelmatig informatie over de volgende les(sen) via mail wilt ontvangen, stuur dan ook een mail aan: kathelinerotte@gmail.com

” Facebook:Je kunt ons ook volgen op Facebook en ons daar liken https://www.facebook.com/Feldenkraislessen-Utrecht-1605920462961893/?fref=ts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s