Over In Origo

In Origo is sinds 1993 actief vanuit Utrecht in met name Midden Nederland.

Met Laban bewegings analyses als observatie-instrument werkte Katheline Rotte op allerlei manieren aan weer en of meer, letterlijk en figuurlijk in beweging komen.  Hoe mensen prikkels opnemen en verwerken word bekeken. Ook hoe iemand in zijn lichaamstaal expressief en communicatief is . Hoe is het lichaamsbewustzijn en hoe verhullen gewoonten onderliggende behoeften.

De meeste opdrachten waren gericht op het leren ergonomisch te bewegen bij gewone dagelijkse bewegingen. Al dan niet werkgerelateerd. Dit heeft veel mensen geholpen beter voor zichzelf te zorgen en hierdoor konden beroeps-klachten voorkomen worden en of verminderen.

Het was soms moeilijk om te erkennen dat het mogelijk was om op een gezondere manier te gaan bewegen.  Misschien is de lichaamshouding niet optimaal – in de werksituatie of in het algemeen.  Het is lastig het werktempo of de takeninhoud ineens anders te organiseren. Vaak wordt de lichaamshouding als een statische situatie ervaren en gaan mensen van pose naar pose.  Door te leren met minimale inspanning present te zijn, en te ervaren dat je altijd zacht~zinnig in beweging  kunt zijn is de gezondheid enorm te verbeteren. In Origo zoekt ernaar steeds meer zicht te krijgen op allerlei factoren die bij een ieder specifiek een rol kunnen spelen waardoor het gezonder leren bewegen gestimuleerd kan worden. Er is voor iedereen een leerstijl te vinden die stagnerend leren weer in beweging brengt.

In Origo heeft van 1993 tot 2008 vele mensen begeleid bij hun ontdekkingstocht naar hoe “lichamelijk” welbevinden kon worden verbeterd. Van 2008 tot 2014 is Katheline Rotte voornamelijk als ergo-coach en masseur actief geweest.  Sinds 2014 richt zij zich op het begeleiden van groepen en individuen bij het weer leren leren. Met name hoe kan een ieder het lichamelijk functioneren zelf positief beïnvloeden. Het diploma om dat met groepen vanuit de Feldenkrais methode te doen is in maart 2015 behaald. Het diploma om individuele hands-on behandelingen te geven vanuit de Feldenkrais methode is in november 2016 behaald.img_1877

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

activeer de intelligentie van uw lichaam

%d bloggers liken dit: