ZOMERGROEPSLESSEN ’S OCHTENDS IN UTRECHT HOOGRAVEN. IN DE NAMIDDAG IN CULEMBORG

DE RUIMTE OP DE TURKOOISLAAN 35 IN UTRECHT WORDT LEGER EN RUIMER

TURKOOISLAAN 35 3523 GK UTRECHT

Utrecht

’s Ochtend les geven  tussen 9.30 en 10.45 bevalt mij erg goed. Wil jij het ook eens proberen? Op open inschrijving werk ik met kleine groepjes max 3 op dinsdag of woensdag in Hoograven. Opgeven noodzakelijk. Lessen gaan door TOT 25 JULI.  Bevalt het goed dan start ochtend lessen ook in september. Vanaf heden is mogelijkheid om je in te schrijven. Voor losse lessen of een paar lessen achter elkaar. Liever individueel les in Utrecht of in je eigen huis? Of met een groepje vrienden in je eigen huis vraag om de mogelijkheden.

adres: Turkooislaan 35 3523 GK Utrecht Hoograven

Culemborg:

Woensdag namiddag gaan de lessen in Culemborg door om 17.15 uur adres:  Het Hof 9 4104 BT Culemborg. 14 min lopen of 4 minuten met de OV fiets.

Individuele lessen mogelijk in integraal gezondheidscentrum de Vrijstad. Nabij station Culemborg. Op woensdag. adres: GodfriedBomansstraat 2 4103 WR Culemborg

Had je een geweldige groepsles en wil je die les organiseren met je vriend(inn)en in je eigen huis. Of een serie lessen aan huis? Neem contact op en overleg over de tijden en kosten.

Wil je een zittende behandeling aan huis eventueel als cadeau voor iemand anders? Mail over de mogelijkheden. Klachten aan de voeten, knieën,  benen, heupen, nek kunnen heel prettig verlicht worden door zo’n  individuele les (met of zonder hands on) aan huis.

Opgeven:

Mail naar kathelinerotte@gmail.com of via het contactformulier.

sms en app alleen voor op het laatste moment indien noodzakelijk.  0620509603

 

Advertentie

’s Ochtends les in Hoograven. De inschrijving voor deze zomerlessen is geopend. Of heb je liever individueel les in je eigen huis of met een groepje?

6 juni was de laatste les in Lunetten in deze geweldig grootte  huiskamer.

Ruimte eline Lunetten _0855

 

’s Ochtend les geven tussen 9.30 en 10.45 bevalt mij erg goed. Dus wil jij het ook eens proberen? Op open inschrijving werk ik met kleine groepjes max 3 op dinsdag of woensdag in Hoograven. Vanaf heden is mogelijkheid om je in te schrijven. Voor losse lessen of een paar lessen achter elkaar.

Had je een geweldige groepsles en wil je die les organiseren met je vriend(inn)en in je eigen huis. Of een serie lessen aan huis? Neem contact op en overleg over de tijden en kosten.

Wil je een zittende behandeling aan huis eventueel als cadeau voor iemand anders? Mail  over de mogelijkheden. Klachten aan de voeten, knieën,  benen, heupen, nek kunnen heel prettig verlicht worden door zo’n  individuele les (met of zonder hands on) aan huis.

In de Feldenkrais weken wereldwijd gratis kennismakingslessen

In heel de wereld worden er in  Mei gratis kennismakingslessen gegeven.

 Zie voor heel Nederland https:/feldenkrais.nl

Zie hieronder gratis lessen in Culemborg en Utrecht.

 

 • Maandag   7 mei  20.00 uur  Katheline Rotte
 • Waar: Theaterhuis de Berenkuil
 • Adres: Biltstraat 166      3572 BP Utrecht

 

 • Zaterdag  12 mei  10.00 uur  Tjitske de Boer
 • Zaterdag  12 mei  12.30 uur  Katheline Rotte
 • Waar: Feldenkrais Centrum Utrecht
 • Adres: 1e Atjehstraat 2    3531 SK Utrecht

 

 • Woensdag  23 mei  19.30 uur Katheline Rotte
 • Waar: Integraal Gezondheidscentrum de Vrijstad
 • Adres: Godfried Bomanstraat 2        4103 WR Culemborg

 

 • Maandag  28 mei  20.00 uur  Katheline Rotte
 • Waar: Theaterhuis de Berenkuil
 • Adres: Biltstraat 166  3572 BP Utrecht

1 en 2 mei  houden wij meivakantie en is er geen les

e mail voor info en opgave : zachtzinnigbewegen@gmail.com

of  via contactformulier of sms 06-20509603

Februari en Maart tijdelijk nieuwe docenten

Louise Marius gaf haar laatste les 13 februari, ze gaf in Utrecht Lombok de helft van de lessen, nu  is zij op wereld reis. We hopen dat ze eind 2018 terug komt.

Katheline Rotte heeft een gecompliceerde enkelbreuk en de lessen zijn overgenomen in Utrecht door Mirjam ten Brinke op dinsdag avond 19.30 uur. In Culemborg door Wilhelmien Pierik woensdagnamiddag om 17.15 uur.

Aanmelden kan nog steeds bij Katheline Rotte.

kathelinerotte@gmail.com of sms naar 06 20509603

Vooruitblik:  16 MEI startten er weer 4 lessen op woensdagochtend 9.30 tot 10.45 uur in LUNETTEN, adresgegevens volgen na aanmelding.

IMG_3260

Katheline bestudeert de bewegingen van de botten van het onderbeen en de articulatie met de botjes van de voet. Dat is effectief oefenen en Feldenkrais in optima forma. Op naar een spoedig herstel!

BewarenBewaren

Hoe bewegen je Heupen? Met je benen, bekken, onderrug, buik? Januari ’18

Leergierig naar je bekkengebied?

Heb je wel eens pijn bij zitten, aan je zitbotten of heupen? Of een vermoeide onderrug na zitten?  Heb je het idee dat jou bekken meer bewegingsmogelijkheden heeft dan die jij benut? Wat zijn je heupen eigenlijk? Je onderzoekt in de les hoe jou bovenbenen in je kommen van het bekken bewegen maar ook hoe het bekken ten opzichte van je bovenbenen kan bewegen.  Kan je ook bewegen vanuit je staart beentje of je zitbotten of je adem of je buik, en wat heeft dat voor gevolgen voor je bovenbenen en je heupen? Hou je je onderrug bewegelijk en steunend. Vindt uit wat jij kan bijleren, over gaan zitten en opstaan. Wat neem je waar van je heup gewrichten? Hoe beweeg je je knieën en heupen? Wat zijn je voorkeurspatronen?” Hoe meer helderheid je krijgt over de bewegingsmogelijkheden van de heupen en het bekken, hoe meer grip je krijgt op je onderrug- en zit- pijnen.
Vier lessen in januari ’18
Utrecht Dinsdag 19:30 uur  9 jan. 16 jan. 23 jan. en 30 jan.
Utrecht Lunetten 9.30 uur 10 jan., 17 jan. 24 jan. en 31 jan
Culemborg Woensdag 17:15 uur  10 jan. 17 jan. 24 jan. en 31 jan
Zie voor de kosten Producten en Tarieven.
In Utrecht geven Katheline Rotte én Louise Marius de lessen.
in Lombok
9 jan. Louise,  16 jan. Katheline, 23 jan. Katheline,  30 jan. Louise. 
Woensdagochtend  in Lunetten alleen in januari
10 jan. Louise, 17 jan. Katheline, 24 jan. Katheline, 31 jan. Louise         

In Culemborg  geeft  Woensdag namiddag  Katheline Rotte  de lessen                                  10 jan t/m 31 jan. 17.15 of 20.00 uur  Katheline Rotte de lessen.

Door de lessen verbeter je jouw informatieverwerking je krijg meer helderheid over hoe je je bovenbenen in- en uitdraait  en  hoe je hierop met bewegingsmogelijkheden van je bekken en onderrug kunt reageren. De winter door met comfortabel zitten, opstaan, gaan zitten, en lopen.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegings-souplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je voeten slimmer te gebruiken. Iedere les start met een “dagelijkse beweging” en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of juist duidelijker geworden.

Workshops op de themadag van de RSI Patientenvereniging

Maart 2017 geven Martina Paul en Katheline Rotte individuele Feldenkrais lessen en een groepsles op de Rsi Patientenvereniging.

Op de website van de RSI patientenvereninging staat onderstaande aanrader:

Bezoek de Internationale Feldenkraisweken.

Feldenkrais - logo
De meeste bewegingen die wij maken gaan vanzelfsprekend. Feldenkrais maakt je bewust van hoe je beweegt en het is geschikt voor iedereen, jong en oud, ervaren en met een goede of slechte conditie. Je kunt gratis Feldenkraislessen volgen tijdens de internationale Feldenkraisweken.

Wanneer

Ieder jaar tussen 15 april en 14 mei kun je in Nederland gratis lessen volgen als je kennis wilt maken met deze methode. Ontdek zelf hoe bewegen aangenaam en gemakkelijk kan zijn. Je kunt Feldenkrais ook omschrijven als mindfull bewegen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de gratis lessen, kijk dan op deze webpagina van Feldenkrais,  daar vind je alle feldenkrais practicioners in Nederland of kijk op de webpagina van Katheline Rotte, die Feldenkraislessen geeft in Utrecht en Culemborg en met wie je kennis hebt kunnen maken op de laatste themadag, van de RSI vereniging  18 maart 17.

 

Voeten…. knieën heupen en bekken. December 17

Welkom leergierige beweger,

Heb je regelmatig pijn in je voeten, knieen of heupen? Wil je komen onderzoeken hoe je ze gebruikt en hoe je dat eventueel anders kan doen?
De komende vier lessen (dinsdagen 19.30 uur  28 nov. tot en met 19 dec. in Utrecht en 17.15 woe 6 dec.t/m 20 dec in Culemborg ) gaan over de voeten, en hun relatie  met het bekken.
Wist je dat voeten veel invloed hebben op de bewegingen en samenwerking van je onderbenen, knieën, heupgewrichten en zelfs je wervelkolom?
Wat neem je waar met je voeten? Hoe beweeg je je knieën en heupen? Wat zijn je voorkeurspatronen?” Hoe sensitiever je voeten worden, hoe minder je je heupen en knieën belast.Door de lessen verbeter je de informatieverwerking, en krijg je gevoeligere druksensoren in je voetzolen. Wil jij ook de winter door met blije voeten knieën en heupen?
De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je voeten slimmer te gebruiken. Iedere les start met een “dagelijkse beweging” en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of juist duidelijker geworden.

Deze Feldenkrais lessen worden in Utrecht afwisselend gegeven door Katheline en Louise. 28-11 Louise, 5-12 Katheline, 12-12 Katheline, 19-12 Louise. Alle lessen in Culemborg 6-12. 13-12 en 20-12 worden door Katheline gegeven.

zie home voor de locatie adres gegevens.

Nek en schouders november

Groepslessen Utrecht op dinsdag 19.30 tot 20.30 uur

Culemborg op woensdag 17.30 tot 18.30 uur. Zie adres bij Home. Bij voldoende belangstelling ook om 20.00 uur

Pijn in je schouders of een stijve nek? Wie heeft dat niet soms. Je houding is soms statisch. Je schouders ervaren geen steun van je borstkas en wervelkolom.

Veel mensen slaan stress of emotie op in hun schoudergebied en in hun nek. In de komende lessen gaan we kijken hoe je dat weer kan verzachten en hoe je meer bewegingsmogelijkheden kan vinden.
Een complex gebied, je nek en schouders, met heel veel verschillende spieren, groot en klein. Ook de skeletstructuur, de verschillende botten en de verbindingen daartussen, zijn niet eenvoudig. Maar door er in een paar Feldenkrais lessen op in te zoomen zal blijken dat het lang niet zo ingewikkeld is als het lijkt.

In de lessen onderzoek je de verschillende keuzemogelijkheden door betere samenwerking van schoudergebied en nekwervels met je romp en armen.

Je bewegingsvrijheid wordt vergroot en de belasting van je lichaam wordt over verschillende schakels verdeeld.

Feldenkrais is altijd op zoek naar zinnige samenwerking tussen de verschillende spieren in je lichaam.  Mogelijk ervaar je meer steun in je lage rug én meer souplesse in de hele rug. Wist je dat een bewegelijke ribbenkast daarbij heel behulpzaam kan zijn?

Iedere les start met een “dagelijkse beweging” en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler én lichter geworden.
Er worden dus wel degelijk grenzen verlegd maar op een ongebruikelijke, bijna luie manier. Dit komt omdat we “slim bewegen”, rekening houdend met hoe het zenuwstelsel leert én bewegingen worden aangestuurd. Wil je graag leren slim te bewegen? Of heb je fysieke klachten waardoor je nu kiest voor een zachtere “luie” bewegingsvorm? Kom dan eens een paar lessen proberen.

De Feldenkrais groepsles is een heel eigen manier van (kijken naar) bewegen.

Je maakt hele kleine, langzame en zachte bewegingen die je binnen de grenzen van je kunnen uitvoert. Er worden wel degelijk grenzen verlegd maar op een ongebruikelijke bijna luie manier. Het komt dus vaak voor dat je na een uur veel meer kunt of met meer gemak dan je in het begin van de les kon. Dit komt omdat we “slim bewegen”, rekening houdend met hoe het zenuwstelsel leert én bewegingen worden aangestuurd.

Wil je graag leren slim te bewegen? Of heb je fysieke klachten waardoor je nu kiest voor een zachtere “luiere bewegingsvorm waarbij we niets forceren?

Kom Feldenkrais groepslessen volgen in Utrecht of  ​In Culemborg​

 

Diagonalen lopen lekker in Utrecht

liggend arm cirkel

Start 3   Oktober dinsdag

 Het thema diagonalen gaat nog even verder in oktober in Utrecht.

De laatste twee weken ivm de herfst vakantie geen les in Utrecht.

adres: 1e Atjehstraat 2        3531 SK    Utrecht

Dinsdagavond : 19.30 uur tot 20.30 uur

Neem contact op met louise.marius@gmail.com 06-41282001 of kijk op

https://www.facebook.com/Feldenkraislessen-Utrecht-1605920462961893/?pnref=lhc

Zie voor de 4 lessen in Culemborg hieronder

Je voeten zijn slimmer dan je denkt. Oktober in Culemborg.

De vrije (zomer)voet gaat weer in de dichte stugge schoen. Heb ik na de winter nog blije voeten?

Je gaat ervaren hoe voeten afdrukken maken van gewicht verplaatsing.Voel hoe elke beweging voortkomt uit afzetkracht en hoe afzet (tegen de grond) kracht doorgeeft .. via je botten?Je voeten hebben invloed op de organisatie van je onderbenen, knieën, heupgewrichten en zelfs je wervelkolom?Je oefent de informatie verwerking, gevoelige druksensoren in je voetzolen kunnen je voeten in de winter tactiel wakker houden. Feldenkrais werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je voeten slimmer te gebruiken. Iedere les start met een “dagelijkse beweging” en aan het eind van de les komt die weer terug en vaak is die beweging dan soepeler, lichter of juist steviger geworden.

In de Feldenkrais groepsles maak je hele kleine ,langzame en zachte bewegingen die je binnen de grenzen van je kunnen uitvoert. Na een uur kun je veel meer dan je in het begin van de les kon.  Er worden dus wel degelijk grenzen verlegd maar op een ongebruikelijke bijna luie manier. Dit komt omdat we “slim bewegen” rekening houdend met, hoe het zenuwstelsel leert én bewegingen worden aangestuurd.

Wil je graag leren slim te bewegen? Of heb je fysieke klachten waardoor je nu kiest voor een zachtere “luiere bewegingsvorm?

Kom Feldenkrais groepslessen volgen  Oktober :​ ​In Culemborg​

Start:  4 Oktober woensdag   

Tijd:  8.30 uur tot 9.30 uur

​Let op afwijkend adres:                                        ​

adres : t Hof 9     4101 BT Culemborg

aanmelden oktober noodzakelijk: wgmpierik@hotmail.com of 0345-51061 docent Wilhelmien Pierik

Nov & Dec  woensdag     8.30  uur  tot  9.30 uur door Wilhelmien Pierik ( eind oktober wordt bekeken of deze les doorgaat op adres t Hof) 

                               17.30  uur  tot 18.30 uur door Katheline Rotte

​                              20.00  uur  tot  21.00 uur door Katheline Rotte

​ Individuele les om​ 18.50 uur tot 19.50 ​

 adres : les 17.30 en 20.00 uur   Godfried Bomans Straat 2    Culemborg

aanmelden: kathelinerotte@gmail.com

06-20509603 www.zachtzinnigbewegen.nl

Katheline Rotte

Momenteel op reis met een schip in la Douce France  https://kathenmuisinfrankrijk.blogspot.nl

In november is Katheline weer actief met Feldenkrais lessen en individuele lessen in Nederland. ​

 

activeer de intelligentie van uw lichaam