Missie

“Origo”betekent “oorsprong”.  In de oorsprong, in de bron, weldadig, voedend, sprankelend.

In Origo richt zich op het opnieuw in contact komen met je bron. Met dat wat een ieder beweegt, inspireert, voedt, laat sprankelen.

Door te bewegen leerden we als baby ons eigen lichaam/onszelf, onze verzorgers en de wereld kennen. De basis van onze communicatie vaardigheden leerden we via het waarnemen via onze zintuigen, waarop de hersenen de spieren en ons skelet in beweging zetten. Lichaamscontact, de aanraking met onszelf, de omgeving, onze relatie met de zwaartekracht, het bewegingscontact met de ouders/opvoeders hebben bijgedragen aan hoe we nu bewegen.

In de loop van ons leven raken we bewegingsmogelijkheden kwijt. Ons lichaamsbeeld veranderd en is niet altijd werkelijk of correct en dat is niet behulpzaam. Bijvoorbeeld de soepelheid van de schouders verminderen en dat merken we jaren niet op. Maar het heeft invloed op de souplesse van de nek en de hele wervelkolom én op wat we met onze ogen waarnemen. We ontwikkelen steeds meer gewoonten en zijn in patronen “verstrikt” geraakt die ons functioneren, vrijwel onmerkbaar beperken.

Het weer bewuster leren omgaan met ons lichaamsgewicht, het slimmer gewicht verplaatsen en richting kiezen draagt allemaal bij aan het weldadig blijven bewegen.
Vaak wordt gewerkt met vertraagde heel simpele (soms ongebruikelijke) bewegingen die helpen gewoontepatronen te herkennen en nieuw bewegingsvocabulaire te ontdekken.
Zo worden kleine veranderingen in bewegingspatronen geweven of ontdekt die meestal prettiger en of helend zijn.
Het verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid -waar mogelijk,  staat centraal.

Advertentie

Eén gedachte over “Missie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

activeer de intelligentie van uw lichaam

%d bloggers liken dit: